BirdingGambia

BirdingGambia

Birdinggambia is een samenwerking tussen de Gambiaanse vogel gids Laibo Manneh en het Vogeldocumentatiefonds (VDF)

VDF (vogeldocumentatiefonds)

Het vogeldocumentatiefonds heeft de Nederlandse vogelgids voor Gambia uitgegeven en heeft meerdere vogelexcursies begeleidt. Leden van het VDF hebben meerdere jaren ervaring in Gambia en hebben persoonlijk contact met vogelgidsen.
Laibo is uw contactpersoon en vogelgids in Gambia

LAIBO

Laibo is een gediplomeerde vogelgids die de vogelsoorten in Gambia goed kent en weet ze te vinden. Hij woont in Tanji, het vissersdorp in Gambia.

VOGELTOCHTEN

Birding Gambia biedt in samenwerking met het VDF een aantal vogeltochten aan in de omgeving van Tanji.
Je wordt opgehaald van je verblijfplaats (hotel aan de kust), dan maak je onder begeleiding van Laibo een vogeltocht door het Tanji Bird Reserve en een mooie tocht door de omgeving van Tanji en de vismarkt.
Bezitters van de VDF veldgids van Gambia krijgen korting op deze vogel tocht

TANJI BIRD-EXPERIENCE

 1 dag vogels kijken in de omgeving van Tanji
– Je wordt opgehaald en terug gebracht naar je vakantie verblijf in Gambia
– Bezoek aan het Brufut forest & Tanji Bird reserve
– Boottocht over de Tanji rivier
– inclusief lunch

VOGEL TOCHT “BRUFUT FOREST & TANJI BIRD RESERVE”

Brufut Forest biedt de mogelijkheid om bosvogels te zien, gevolgd door een middag in het Tanji Bird Reserve, inclusief een boottocht over de Tanji rivier. Je stopt ook bij de Tanji-vismarkt voor een culturele ervaring op het strand.

Het Tanji Bird Reserve (eigenlijk bekend als het Tanji River Karinti Bird Reserve) ligt direct ten noorden van het begin van de dorpsbrug en omvat de Karinti-rivier. Het beschermde reservaat, dat een gebied van de Kale Kaap en de Bijol-eilanden (Kajonyi-eilanden) omvat, ligt op 1,5 km van de kustlijn van de Atlantische Oceaan.


Tanji River Boottocht

De Tanji rivier Ligt aan het Tanji Bird reserve en eindigt in een eilanden gebied. De rivier gaat door mangroves en herbergt een IJsvogelwand.