Kis-Balatoni Látogatóközpont

Kis-Balatoni Látogatóközpont

Openingstijden

1 juli – 31 augustus.elke dag van 9.00 tot 19.00 uur

Kis-Balaton is een belangrijk natuurgebied en wetland aan de zuidwestelijke oever van het Balatonmeer in Hongarije. Het gebied staat bekend om zijn biodiversiteit, vogelrijkdom en ecologische waarde. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over Kis-Balaton:

  1. Locatie en grootte: Kis-Balaton, wat “Klein Balaton” betekent, ligt in de provincie Zala, in de buurt van de stad Keszthely. Het is een uitgestrekt wetlandgebied met een oppervlakte van ongeveer 15.000 hectare.
  2. Ecologische betekenis: Kis-Balaton is een belangrijk moerasgebied dat een verscheidenheid aan habitats biedt, zoals moerassen, rietvelden, open water, natte weiden en bossen. Het gebied is van groot belang voor vogels, trekvogels en broedvogels, evenals voor zeldzame planten en dieren.
  3. Vogelrijkdom: Kis-Balaton is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het herbergt meer dan 200 vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten. Tijdens het broedseizoen kun je hier bijvoorbeeld purperreigers, grote zilverreigers, roerdompen, kwakken, lepelaars en verschillende eenden- en ganzensoorten vinden. Tijdens de trektijd passeren duizenden vogels het gebied.
  4. Natuurbehoud: Kis-Balaton is aangewezen als natuurreservaat en maakt deel uit van het Balaton Uplands National Park. Het gebied is beschermd om de waardevolle flora en fauna te behouden en de wetlands te beschermen. Er worden maatregelen genomen om de habitats te behouden, waterkwaliteit te verbeteren en het ecologisch evenwicht te handhaven.
  5. Verkenning en activiteiten: Bezoekers kunnen Kis-Balaton verkennen via verschillende wandel- en fietspaden die door het gebied lopen. Er zijn uitkijkpunten en observatiepunten waar je de vogels en het landschap kunt bewonderen. Er worden ook georganiseerde rondleidingen en boottochten aangeboden om het gebied beter te verkennen.

Kis-Balaton is een belangrijk natuurlijk en ecologisch juweeltje in de regio Balaton. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers, vogelaars en mensen die willen genieten van de rust en schoonheid van het wetland. Het is raadzaam om vooraf informatie in te winnen bij het Kis-Balaton Visitor Center voor de beste manieren om het gebied te verkennen en eventuele beperkingen of regels die van toepassing zijn.

Reacties zijn gesloten.