Navarra (Spanje)

Navarra (Spanje)

Navarra is waarschijnlijk de meest diverse autonome gemeenschap van één provincie in Spanje, met natuurgebieden die zo verschillend zijn als de hoge Pyreneeën en de Ebro-depressie, allemaal binnen een straal van 100 km van elkaar. Het mist alleen de zee, hoewel de noordoostelijke hoek bijna de Cantabrische kust bereikt: dit is dan ook het meest oceanische, groene en mildste deel van Navarra en zijn aangename landschappen van bosjes, heggen en kleine boerderijen doen erg denken aan de naburige Baskenland.

Toch zijn de Pyreneeën altijd de grote aantrekkingskracht van Navarra geweest voor natuurliefhebbers. Lager dan de Catalaanse en Aragonese Pyreneeën en met meer open en toegankelijke valleien, is de Navarraanse Pyreneeën gezegend met een relatief respectvol toerisme.

Wil je bekijken welke interessante vogelsoorten in deze gebieden voorkomen ga dan naar onze “Birdspots”

Arguedas

Login voor meer info en de vogels in dit gebied

Bardenas Realis

Ondanks dat Las Bardenas Reales een semi-woestijn is en er maar weinig groen te vinden is, leven er toch meer dan 20 verschillende vogelsoorten in Las Bardenas Reales. Wanneer je nieuwsgierig bent naar de verschillende vogelsoorten, Bekijk dan onze Birdspots om te bekijken welke interessante vogelsoorten er deze gebieden voorkomen

Logroño