Lumbier kloof

Lumbier kloof

DE KLOOF VAN LUMBIER

Het natuurreservaat Foz de Lumbier is een kloof die is uitgehouwen door de rivier de Irati, een natuurlijk paradijs voor roofvogels en andere gespecialiseerde vogels in rotsachtige gebieden. Wat het onderscheidt van de anderen, is dat de lengte van 1.300 m kan worden afgelegd over een comfortabel landinwaarts pad nabij de rivier, een erfenis van de oude Irati-spoorwegpas.

Het Irunberri Gorge Nature Reserve is een kloof uitgesleten door de Irati rivier, een prachtig paradijs dat de natuur heeft geboden aan roofvogels en andere vogels die in rotsachtige gebieden leven. In tegenstelling tot de andere, kan deze kloof te voet worden overgestoken, via een comfortabel pad dat dicht bij de rivier loopt: het is de route van de oude spoorlijn genaamd Irati.

De gemakkelijkste manier om de kloof te bezoeken is door naar de plaats Devil’s Hole te lopen, aan het einde van de kloof. In totaal is het 2,6 km, onderweg zullen we twee tunnels moeten doorkruisen en daarin zullen we voelen dat we in een andere wereld zijn.

Voor wandelaars is er een langere bewegwijzerde route rond de kloof, die langs de spoorlijn terugkeert (5,5 km).

Let op: de mond leeft, er is kans op tranen. El acceso al extremo del Puente del Diablo is gevaarlijk. Vrouwtje: amoila leeft, er is een risico op fuirlas lentoke. Het is gevaarlijk tot aan de Duivelsbrug

Reacties zijn gesloten.